18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Název Množství a jednotka
uzená kuřecí stehna 2 ks
čínské zelí 1 ks
malý celer 1 ks
ementál 50 g
polníček
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, na proužky nakrájené čínské zelí, majonézu (nebo bílý jogurt, nebo půl napůl majonézu s jogurtem), osolíme, opepříme a promícháme. Salát rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme lístky polníčku, nakrájenými plátky ementálu a posypeme nasekanými ořechy. Podáváme s opečenou bagetkou.


 


RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...